Cine suntem noi

2 februarie

Cine suntem noi

2 februarie

Un proiect de suflet

2 februarie

Un proiect de suflet

2 februarie

Anunt important de la Presedintele UDSCR Adrian Merka

Măsuri pentru prevenirea răspândirii COVID-19 în Slovacia

Datorită amenințării la adresa sănătății publice și a necesității de a lua măsuri în temeiul Legii privind protecția civilă, Guvernul Republicii Slovace a declarat situație de urgență în Republica Slovacă la 11 martie 2020.

La 12 martie 2020, personalul central pentru criză din Republica Slovacă a adoptat următoarele măsuri în legătură cu COVID-19:

- închiderea tuturor celor trei aeroporturi internaționale;
- carantină obligatorie de 14 zile pentru persoanele cu reședința permanentă sau temporară în Republica Slovacă care se întorc din străinătate;
- închiderea tuturor școlilor și facilităților școlare;
- introducerea controalelor temporare de frontieră cu toate țările vecine, cu excepția Republicii Polone, care va fi monitorizată în permanență;
- restricțiile privind transportul internațional și intern cu trenurile și autobuzele, restricțiile de transport nu privesc importul și furnizorii;
- închiderea barurilor, a facilităților de agrement (stațiuni de schi, centre de wellness, centre de fitness, parcuri de distracții și aquapark),
- închiderea facilităților sociale și culturale;
- centre comerciale limitate - numai alimente, medicamente și produsele din farmacii pot fi cumpărate în weekend;
- limitarea orelor de birou pentru centrele clienților;
- vizitele la spitale rămân interzise;
- interzicerea organizării de evenimente colective sportive, culturale, sociale sau de altă natură;
- hotelurile și restaurantele vor fi deschise.

Ministerul Afacerilor Externe și Afacerilor Europene al Republicii Slovace subliniază că măsurile reprezintă un instrument important pentru prevenirea răspândirii COVID-19 în Republica Slovacă.
În acest context, Ministerul Afacerilor Externe și Afacerilor Europene din Republica Slovacă nu recomandă cetățenilor să călătorească în străinătate pe durata situației de urgență din Republica Slovacă.
Subliniem că, începând cu data de 13 martie 2020, ora 7.00, toate persoanele venite din străinătate în Republica Slovacă sunt obligate să stea în carantină timp de 14 zile. Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul Oficiului pentru Sănătate Publică din Republica Slovacă (www.uvzsr.sk)
În legătură cu restricțiile de circulație, Ministerul Transporturilor și Construcțiilor din Republica Slovacă din 13 martie 2020 de la 7:00 introduce măsuri mai stricte privind transportul internațional.

Transport feroviar

Trenurile internaționale nu vor circula din data de 13 martie 2020 orele 13:00. Începând cu sâmbătă, 14 martie 2020, serviciile naționale de călătorii feroviare vor funcționa zilnic, în conformitate cu graficul de sâmbătă. ZSSK continuă să dezinfecteze vagoanele în mod regulat. ŽSR dezinfectează, de asemenea, sediul stației.

Transport autobuze

În mod similar, conexiunile internaționale de autobuz nu vor opera din Slovacia, nici spre Slovacia, din data de 19 martie 2020, de la orele 19:00.

Transport de mărfuri

Transportul de marfă este permis pe rutele naționale și internaționale pentru a asigura aprovizionarea. Șoferii de camioane trebuie să fie echipați cu echipament de protecție.

Transport naval

Navele de croazieră pentru pasageri nu au voie să oprească in portul din Slovacia începând cu 13 martie 2020, ora 7:00. Ei pot naviga prin teritoriu fără oprire.

Transport aerian

Toate zborurile internaționale de călători din și către Slovacia vor fi oprite după aprobarea Guvernului Slovac.

Oficiu poștal

Poșta slovacă funcționează în mod limitat, modificând orele de deschidere, după cum este necesar. Filialele sunt supuse dezinfectării periodice

Informațiile vor fi actualizate continuu.

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky
Hlboká cesta 2
833 36 Bratislava 37
telefón: +421/2/5978 3071
e-mail: [email protected]
facebook.com/mzv.sk
Hotararile consiliilor locale

Iunie

L M M J V S D
1Vizita Sumuleu Ciuc, Ziua Copilului 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Evenimente

Vizita Sumuleu Ciuc

Ziua Copilului